Over MT Personenvervoer

MT-Personenvervoer is een compact bedrijf dat sinds 2010 taxivervoer verzorgt in Maastricht en heuvelland, Maarten van den Berg en Roel Spinhoven zijn het bedrijf begonnen met de insteek dat een taxiritje naar huis een feest mag zijn als verlengstuk van een avond uit en dat mag best met een beetje rock & roll. Als Ruiters van de Stad hebben we jarenlang het verschil gemaakt in Maastricht met onze bontgekleurde bloemen-taxi’s, dit is zelfs een fenomeen geworden.

Het bedrijf bestond aanvankelijk uit vijf vennoten: Michiel van Knippenberg, Maarten van den Berg, Kevin Drobny, Michael Verhoeven en Roel Spinhoven, de eerste twee zijn na twee roerige corona jaren een andere weg ingeslagen dan taxi rijden, Michiel is machinist geworden en voor Maarten is zijn droom om 100% met kunst bezig te zijn uitgekomen.

ruiters van de stad

wij zijn gewetenloze ruiters
wij roken rauwe diesellucht
wij drinken steenkoolzwarte koffie
wij zijn de ruiters van de stad

als de avond paarsblauw aanloopt
gromt ons bloed vol ongeduld

leun ik samen met mijn makkers
losse gordels, nachttoeslag
bedrieglijk lui over het rendier
wachtend op naïeve prooi

als jachtige uilen bespieden wij klandizie
met losgeknoopte bloezen slaan wij toe
wij slepen hoeren in het zadel
eten friet en zijn nooit moe

mijn donderpaard trekt rubber sporen
verscheurt het doorgedronken volk

want wij zijn ruiters
wij roken rauwe diesellucht
wij drinken steenkoolzwarte koffie
wij mennen het geweten van de stad

Maarten van den Berg 2006

De toekomst

Inmiddels zijn we al jaren een andere weg ingeslagen en richten we ons voornamelijk op zakelijk, bestuurlijk, airport, zorg en schoolvervoer dit doen we met elektrische auto’s uit het luxe segment, Mercedes Benz EQE 300 + 350 en een Mercedes Benz V- Klasse minivan.

Met elektrisch taxivervoer zijn we de eerste in Maastricht en we zullen de V klasse ook gaan vervangen voor een elektrische luxe bus als de markt een bus heeft ontwikkeld met een bereik dat hoog genoeg zal zijn, in de tussentijd rijden we 80% van de ritten co2 vrij, iets waar we trots op zijn.